Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Néhány gondolat a kitörés napj
  2009-02-12 21:14:13, csütörtök
 
  Néhány gondolat a kitörés napján! (hazafiak vs. hazaárulók)

Amikor az utóbbi években az 1945. budapesti kitörésről írtunk valahogy mindig megfeledkeztünk azokról, akik önérdekből szolgálták ki a fővárost leromboló és megszálló szovjet hordát. Nemcsak az úgynevezett budai önkéntes ezredről és parancsnokukról Variházy Oszkárról van szó, hanem a szellemi örökösekről is, akik a mai napig tudatosan elferdítik az akkor történteket.


Variházy Oszkár (hivatásos katonatiszt, akárcsak a manapság hősként tisztelt, de Horthy Miklósnak tett esküjét szintén eláruló Maléter Pál) által vezetett dezetőröket talán még mentegetni lehetne, hogy gyengék, kétségbeesettek voltak ezekben a nehéz napokban. De arról nem szabad elfelejtkezni, hogy (mivel a szovjet megszállók brutalitása közismert volt) ezzel a cselekedetükkel tudatosan hozzájárultak további számtalan magyar asszony meggyalázásához, a Magyar Szent Koronára tett esküjét mindvégig betartó honvéd kínhalálához, civilek és sebesültek meggyilkolásához, az ország fővárosának lerombolásához, kifosztásához. Később ezek a kollaboránsok voltak az un. demokratikus honvédség első tisztjei, akik az 1956 forradalom és szabadságharc eltiprásában is tevékenyen résztvettek. Ennek a gyalázatos eszmeiségnek mai követői a főleg pufajkások, pártapartcsikok kölykeikből álló magukat ellenállóknak és antifasisztának nevezők, akik Budapest elestét máig felszabadításként aposztrofálják. De hol volt a budapesti ostrom felszabadítás? Inkább beszélniük kellene az újbóli megszállásról, a magyar emberek munkatáborokba való elhurcolásáról, a nemzet kincseinek elrablásáról. Ők azonban örökösen (a gyakorlatilag nem létező ,,partizánmozgalom" mese mellet) a pesti zsidóság szenvedését, kiirtását hangsúlyozzák a Mazsihisz napi anyagi igényei szerint. Mindent abba a zsebbe! Mert szerintük ez a demokrácia. Nem a megszálló németek által elhurcolt zsidók és nem zsidók élete vagy halála a lényeg, hanem az általuk ránk kényszerítendő hamis bűntudatért kisajtolt készpénz. Viszonzásul nekik a szovjet-cionista kollaboránsoknak is, csurran -cseppen ebből valami. Péter Gábor, Rákosi, Maléter, Cinege Lajos elvtárs mai utódai, Szekeres Imre volt kiszvezér, honvédelmi pártügyér, a megélhetési partizán Hanti Vilmos, a módszerváltáskor (de Orbánék alatt sem) a Honvédségtől ki nem ebrudalt, honvédtisztnek alkalmatlan, de mostanra, ex dandártábornokká avanzsált Szekeres István MEASZ. alelnök célja sohasem változott. Számukra azon magasztos eszmék, hogy tisztesség, becsület, eskü, haza, nemzet, Szent Korona soha nem léteztek, és ezt bizonyítják tetteik! Mert elveik biztosan nem lehetnek azoknak, akik mindig az épp regnáló hatalmat szolgálják ki. (rendszerek jöhetnek-mehetnek, a lényeg, hogy ők mindig jól éljenek)
Éppen a múlt e folyamatos meghamisításának is köszönhető a jelen áldatlan állapota. Mert ne feledkezzünk meg arról, hogy a ma Variházy Oszkárjai azért létezhetnek, mert 1990.-ben Antall Józsefnek, tettestársainak és a rózsadombi paktumnak köszönhetően elsíbolták a társadalmi igazságtételt és evvel a nemzet igazságszolgáltatását!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info

Kapcsolódó anyagok:

Dicsőség minden hősnek a becsület napján
Bajtársak Budapestet körülzárták

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=37365


Dicsőség minden hősnek a becsület napján!

Budapesten 1945. február. 11.-én a teljesen reménytelenné és értelmetlenné vált az ellenállás. Adolf Hitler német birodalmi kancellár tiltó parancsa ellenére a IX. SS hegyihadtest rádiója a következőt jelentette a legfelsőbb parancsnokságnak:- élelmiszerünket felhasználtuk, az utolsó töltény csőre töltve. Budapest védőiként választhatunk a kapituláció vagy a harc nélküli lemészárlás között (...) A sötétség beálltával kitörök.-


Nyilvánvaló volt, hogy a védők nem fogják letenni a fegyvert, amíg pillanatnyi esélyük van az esetleges áttörésre. Ez az orosz fogságtól való félelem miatt - ami legtöbbször jogos is volt-, az olyan szinte reménytelennek tűnő próbálkozások, mint ez is, indokolt volt. Előzményképpen egy újabb rádióüzenet január 30.-án: -éhség és betegségek terjednek. A helyzet most nagyon kritikus. A harc az utolsó szakaszába lépett.-
Este nyolc órakor indult meg az első rohamcsapatok támadása a Moszkva tér- Margit körút- Olasz fasor teljes hosszában. A szovjetek nem bizonyíthatóan de valószínűleg tudtak a tervezett útvonalakról, és hullahegyekké változtatták azokat. Egészen a mai napig nem tudjuk pontosan hányan érték el a német-magyar vonalakat, de 650-1100-ig terjed a megbecsült létszám! Ezzel a nappal megszűnt létezni a 8. SS-Kavallerie-Division ,,Florian Geyer", a 22. SS-Freiwillingen Kavallerie Division ,,Maria Theresia" e két Waffen SS testvér (lovas) hadosztály is. Továbbá megsemmisült a Feldherrnhalle páncélgránátos hadosztály három zászlóalja is (négyből) Gyakorlatilag elpusztult vagy fogságba esett kb. 43000 német és 38000 magyar katona. Mi sem bizonyítja jobban a kitörés szörnyűségét, hogy alakulataik élén elpusztult SS Brigadeführer August Zehender és SS Brigádeführer (vezérőrnagy) Joachim Rumor mind a ketten a vaskereszt lovagkeresztjével kitüntetve. A budapesti harcokban résztvevők közül még hatan kaptak lovagkeresztet. (hárman postumus). De elpusztult számtalan magyar honvéd is, bár sokan mivel magyarul beszéltek sikeresen elbújtak a városban. Eddig a tények.
A háború, maga a pokol, ahol megtagadják az Istent és az embert. Az igaz áldozatokat, soha sem azok viselték, akik előidézték.
A háború anatómiájáról álljon itt néhány gondolat Fekete Istvántól, magyar irodalmunk egyik gyöngyszemétől:
-Mert láttam a háború rémületes gonoszságát, embertelenségét, elképzelhetetlen szenvedéseit és teljes esztelenségét! Kérdezd meg a francia anyákat, akik megnyerték a háborút, és kérdezd meg a német anyákat, akik elvesztették a háborút. Kérdezd meg az orosz rokkantakat, és kérdezd meg a magyar ,,Törzs"-eket, akik világtalanul, esetleg kéz és láb nélkül jöttek haza kosarakban, kérdezd meg: nyertek vagy veszítettek? Nem, nincs megnyert vagy elveszített háború, csak ,,Háború" van! Pusztító, öldöklő, embertelen! A háborúk nem oldottak meg még semmiféle problémát, de mindig elvetették a magját a következőnek. A háborúkat alig néhány ember robbantja ki, de ők nem harcolnak, és nem is halnak meg. Az egyszerű emberek ölik egymást halomra, ők hullanak idegen föld meszes gödrébe, s az ő otthonaik pusztulnak el. Ők az eszközök, és ők az áldozatok. -
Mivel a rendszerváltás óta szinte minden évben liberális hisztéria övezte a kitörés napját, beszélnünk kell a dolgok mikéntjéről. A háború utáni kommunista hatalomban igen sok zsidó származású ember dolgozott az államapparátusban. Mély ellenszenvvel viselkedtek, nagyobbrészt igaztalanul, a Horthy rendszerrel kapcsolatban és a háborúban történteket a maguk gyűlölettel átszőtt, hazug képére formálták. Ezek gyermekeik, unokáik a mai magyar liberálisok, szocialisták szellemi vezetői. Ezért lett a bestiális kegyetlenségeket felvonultató, nők százezreit megerőszakoló, tolvaj, rabló Vörös Hadsereg minden gyilkosa hős. Ennek ellenpontjaként lett minden magyar náci, és minden német SS gyilkos. Elhazudták azt a tényt, hogy az SS két fele oszlott, az ,,Allgämeine" és a "Waffen" SS-re. Az előbbi az általános, tehát a párkatonákat, a nem harcolókat, a koncentrációs táborok őreit, az elhárítás és felderítés munkatársait, hivatalnokokat takart, az utóbbi a harcoló alakulatokat. A Waffen SS tagjai kiváló kiképzésen estek át, ezért mintegy ,,tűzoltóként" vetették be mindenhol a frontokon, a harcokban. Egyfajta elit alakulatot képeztek, olyanokat, amilyeneket a világ minden hadserege rendszeresít Oroszországtól- Izraelig. Budapestet nagyobbrészben Ők védték. De hazug az állítás is, hogy minden SS katona önkéntes volt, mert ekkorra már az ún. ,,népi" németeket kényszerből, emberanyag hiányában, besorozták. A budapesti harcokban teljesen elpusztult ,,Mária Terézia" SS lovashadosztály katonái nagyobbrészt magyarországi, elsősorban bánáti és bácskai sváb legények voltak. Erről a témáról, a hadosztálytörténettel kiváló könyvet irt Kosaras Péter Ákos. Ezek a fentebb felsorolt tények nem azt jelentik, hogy minden német katona hős és minden orosz gyilkos. A történelem tényeken alapszik, és a tények makacs dolgok. A világ minden katonája, így a Magyar Királyi Honvédség is emberekből állt, akik katonák lettek. Katonákra sajnos szükség volt és van. És a katonák életüket áldozták, hogy teljesítsék a parancsokat.
Mert aki életét áldozza egy igaznak vélt eszméért, legyen az eszme jó vagy rossz, az hős! Legyen a katona nemzete magyar, német, orosz vagy japán. Áldott legyen az emléke minden igazul elesett katonának, még ha ezt sokan is tagadják.
Mert a katona, a lövészárok mélyén, a harckocsiban, a repülő fülkéjében nem moralizálhat. A liberális politikus ,,urak", nem érzik a vér szagát, a tetveket, a hányást és a verejtéket, nem tudják mi a fájdalom, milyen a leszakított végtag, és milyen a halál. Nekik, mint a háborúk kirobbantóinak, haszonélvezőinek csak üzlet az, ami a katonának a véres valóság. Mert teljesen mindegy, hogy lovag vagy Viktória keresztet hord a haldokló katona, esetleg Ő a Szovjetunió hőse, egyformán magányos a halálban mind. Lehet valaki katonaként is EMBER, de, hogy jó vagy rossz, azt a szót csak a győztesek írják. Nem a fosztogató, erőszakoskodó gyilkosokról beszélek, a katonáról! Leírom újra, a katonáról! A hősök nem moralizálnak, mert KATONÁK!

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info


Bajtársak Budapestet körülzárták!

Ez a számukra oly elkeserítő mondat hangzott el 1944. december 24-én újra és újra a ,,Budapest Festung"-ot ( erődöt) védő Magyar és német katonák beszélgetésében. Az ostrom kezdete olyan folyamatokat indított el, ami a Magyar Nemzet jelenlegi helyzetének kezdetét jelentette. Sajnálatos módon ezeket az eseményeket, mint oly sokat, szándékosan meghamisítják. Az akkor történtek a Magyarság kirekesztésének, megalázásának és ,,bűnös" Nemzetté való nyilvánításának sajátos liberális eszközévé vált.


Szándéka pedig egyértelmű. Egyrészt a ,,holokausztbiznisz" kiterjesztése a társadalom megmaradt értékeiért, a másik pedig a zsidó-keresztény, magyar párbeszéd ellehetetlenítése, illetve a cionista, zsidó állam és a mohó, gyakran csaló zsidó származású üzletemberek, vállalkozások törvénysértéseinek jogos bírálóit, mint antiszemitákat bemutatni. A párbeszéd elmaradásának vesztesei pedig Mi vagyunk, mert a háborús események és az ezt követő évek megértésének hiánya a mostani áldatlan helyzet kialakulásához vezetett.

Kezdjük tehát ott, hogy Budapest népe az ostrom kezdetére részben megismerte a válóságot. A háború szörnyű ,,Molochja" már nem csak a katonák között szedte az áldozatát, mert az angolszász légierő folytonosan bombázta hazánkat, így Budapestet is. Az angolok elsősorban éjszaka a Duna elaknásítására koncentráltak, a lényegesen nagyobb kárt az USAAF. terrorbombázói okozták.

Hamis az állítás, amit Ira. T Eaker tábornok pilótái képzetlenségére hivatkozva állított, hogy szükséges a szőnyegbombázás! Valójában a polgári lakosság kivéreztetése és megfélemlítése volt a cél, hisz rendelkeztek az angolok által kifejlesztett célra vezető készülékkel. Barbárságukat és gátlástalanságukat, amit természetesen politikai sugallatra tettek, részben földé tették egyenlővé a Magyar városokat, de lőttek a levegőben ejtőernyővel ereszkedő Magyar pilótákra is, ami minden erkölcstelenséget megmagyaráz.
Az eddigre már teljesen kivérzett német megszálló erők, korlátozott számú és kimerült katonái valamint a szintén lerongyolódott M. Kir. Honvédség, a gyenge harcértéket képviselő Kiska. Zászlóaljjal, valamint kisszámú hungarista harccsoporttal sokszoros ember és anyaghátrányban kezdete meg a főváros védelmét. Bár elitnek számító Waffen SS csapatok is voltak a főváros védelmébe (amelyeket minden állítás ellenére már sorozott ,,népi" németekkel tudtak csak feltölteni) beosztva, a rossz vezetés, valamint a Magyar és német tábornokok közötti feszült viszony már előrevetítette a vég kezdetét. Az orosz csapatok Sztálin utasítására ,,menetből" akarták elfoglalni a fővárost. A szovjetek hírhedten tehetségtelen tábornoka Malinovszkij, mivel nem tudta megmagyarázni a retteget diktátornak, hogy miért tart ennyi ideig az ostrom, ill. miért oly nagy az elesett katonák száma meghamisítatta az elfogottak szám adatait. Ennek köszönhető, hogy miért vittek hadifogságba minden egyenruhást, így a postásokat, a tűzoltókat, de még a Beszkárt alkalmazottait is.

Továbbiakban az ostrom részleteiről és a kitörésről nem írok, mert az a történészek könyveiben tárgyszerűbben olvasható.
De az nagyon fontos, hogy a főváros elfoglalásakor elkövetett nagy számú nemi erőszak és orosz kegyetlenkedések (a vár pincéjében fekvő sebesülteket élve égették el lángszóróval, tömegesen erőszakoltak meg német híradós- lányokat és lovakkal tépték őket szét stb.), Sztálin tudtával és beleegyezésével, egy a Vörös Hadsereg frontújságában megjelenő Ilja Ehrenburg gyalázatos cikkének köszönhető. Természetesen ez nem csak Magyarországra és Budapestre érvényes. Le kell írnom, Ehrenburg zsidó volt, de vallástalan zsidó.
Ugyanúgy, mint Rákosi, Péter Gábor és a többi bűnöző. Most értünk el ahhoz a ponthoz, ami kényes falként húzódik a Magyar társadalomban! Miért nem lehet nevén nevezni a dolgokat? Miért lehet leírni azt, ha egy katolikus pap esetleg homokos, egy Magyarra, hogy tolvaj, rabló de miért tabu, ha a gyilkos bűnöző zsidó? A hallgatás fala, a sunyi összekacsintások megfertőzik az emberek lelkét.
Mert, hogy papolhatnak a demokráciáról azok, akik az ,,Aczéli" demokrácia hívei, a közismert három "T" bajnokai. Miért vagyunk mindnyájan bűnösök a pesti gettókért, amikor német megszállás alatt volt Magyarország, és kollaboránsok egész Európában voltak? Miért ,,természetes" ha Izraelben lelőnek palesztin kisgyereket, és miért terrortámadás, ha palesztin öl zsidót? Bűn és bűnhődés de modern változatban? Vagy mégis, mint annyiszor, a tények elkendőzése a cél? Mert kérdem én, mikor bántották zsidó származásáért a kikeresztelkedett Sándor György ,,humoralistát"? Miért hitelesebb Csintalan, mint Hering József? Miért kell szeretnem, mert zsidó és miért utálnom, mert keresztény? Miért kell hinnem jobban Efraim Zurofnak, mint Irvingnek? Miért a kettős mérce? Miért hiszik, hogy érinthetetlenek? Kérem Önöket, gondolkozzanak el, miért?

Cságoly Péterfia Béla

Polgár Info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kegyetlenségeket, meggyilkolásához, összekacsintások, kollaboránsoknak, kegyetlenkedések, parancsnokságnak, módszerváltáskor, meghamisításának, partizánmozgalom, haszonélvezőinek, dandártábornokká, elképzelhetetlen, parancsnokukról, érinthetetlenek, ellenpontjaként, anyaghátrányban, beleegyezésével, cselekedetükkel, embertelenségét, szőnyegbombázás, meggyalázásához, élelmiszerünket, kétségbeesettek, antifasisztának, pártapartcsikok, megfeledkeztünk, beszélgetésében, lovashadosztály, kirekesztésének, képzetlenségére, nyilvánításának, tettestársainak, aposztrofálják, kirobbantóinak, bizonyíthatóan, gondolkozzanak, kitörés napján, utóbbi években, fővárost leromboló, úgynevezett budai, szellemi örökösekről, akkor történteket, manapság hősként, nehéz napokban, szovjet megszállók, cselekedetükkel tudatosan, ország fővárosának, kollaboránsok voltak, 1956 forradalom, gyalázatos eszmeiségnek, főleg pufajkások, budapesti ostrom, Variházy Oszkárról, Variházy Oszkár, Horthy Miklósnak, Maléter Pál, Magyar Szent Koronára, Péter Gábor, Cinege Lajos, Szekeres Imre, Hanti Vilmos, Szekeres István MEASZ, Szent Korona, Variházy Oszkárjai, Antall Józsefnek, Cságoly Péterfia Béla, Polgár Info, Bajtársak Budapestet, Adolf Hitler, Florian Geyer”, SS-Freiwillingen Kavallerie Division, Maria Theresia”, Waffen SS, Brigadeführer August Zehender, Joachim Rumor, Fekete Istvántól, Vörös Hadsereg, Oroszországtól- Izraelig, Mária Terézia”, Kosaras Péter Ákos, Magyar Királyi Honvédség, Budapest Festung”, Magyar Nemzet, Ilja Ehrenburg, Sándor György, Hering József, Efraim Zurofnak, Kérem Önöket,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Föld napja április 22  György napra  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Szép estét  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A fák lelke  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Föld napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 26  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bizonyos kulturális szint nélk...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Jó éjszakát  A Föld napja  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Jó éjt  Az udvariasság alapja: önismer...  Maradék idő  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Gábor Dénes gondolata  Paul David Tripp Április 24  Jó éjszakát  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ez a jó az alvásban.  Életművészet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  A végzet az  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  A Mester kezének érintése  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
kitörés napján, utóbbi években, fővárost leromboló, úgynevezett budai, szellemi örökösekről, akkor történteket, manapság hősként, nehéz napokban, szovjet megszállók, cselekedetükkel tudatosan, ország fővárosának, kollaboránsok voltak, 1956 forradalom, gyalázatos eszmeiségnek, főleg pufajkások, budapesti ostrom, újbóli megszállásról, magyar emberek, nemzet kincseinek, pesti zsidóság, megszálló németek, általuk ránk, szovjet-cionista kollaboránsoknak, megélhetési partizán, jelen áldatlan, rózsadombi paktumnak, társadalmi igazságtételt, becsület napján, teljesen reménytelenné, következőt jelentette, legfelsőbb parancsnokságnak, utolsó töltény, kapituláció vagy, harc nélküli, sötétség beálltával, esetleges áttörésre, orosz fogságtól, olyan szinte, újabb rádióüzenet, helyzet most, utolsó szakaszába, első rohamcsapatok, tervezett útvonalakról, német-magyar vonalakat, megbecsült létszám, nappal megszűnt, kitörés szörnyűségét, vaskereszt lovagkeresztjével, budapesti harcokban, igaz áldozatokat, háború anatómiájáról, háború rémületes, francia anyákat, német anyákat, orosz rokkantakat, magyar &#8222, háborúkat alig, egyszerű emberek, kitörés napját, dolgok mikéntjéről, háború utáni, háborúban történteket, maguk gyűlölettel, bestiális kegyetlenségeket, koncentrációs táborok, harcoló alakulatokat, világ minden, fentebb felsorolt, történelem tényeken, tények makacs, katonák életüket, igaznak vélt, katona nemzete, emléke minden, lövészárok mélyén, repülő fülkéjében, liberális politikus, leszakított végtag, háborúk kirobbantóinak, véres valóság, haldokló katona, halálban mind, szót csak, győztesek írják, ostrom kezdete, akkor történtek, társadalom megmaradt, másik pedig, párbeszéd elmaradásának, háborús események, mostani áldatlan, ostrom kezdetére, háború szörnyű, katonák között, angolszász légierő, angolok elsősorban, lényegesen nagyobb, polgári lakosság, angolok által, levegőben ejtőernyővel, szintén lerongyolódott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.